Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utforska rymden på Visualiseringscenter C

26 september 2020 kl 10:00 - 16:00

Visualiseringscenter C arrangerar rymddag i samband med Astronomins dag och natt den 26/9. Upplev vår rymdutställning: ”Till månen, mars och oändligheten” och våra rymdshower och domföreställningar. Fri entré gäller till alla utställningar. Dombiljetter förköps via hemsidan eller i receptionen.

Program för dagen: 

10:00 Dörrarna öppnas till våra utställningar

10:00-16:00 Livesändning av innehåll från Astronomins dag och natt.

11:00 Domföreställning: Stjärnfallens hemligheter 3D

VEM ÄR DET SOM KASTAR ELDKLOT FRÅN RYMDEN?

I den här domföreställningen i 3D får vi följa isbjörnen Vladimir och pingvinen James som är två kompisar med ett gemensamt intresse för rymden. En dag bestämmer de sig för att ta en tur med sitt rymdskepp för att studera norrsken. Efter att ha krockat med en meteorit kraschlandar rymdskeppet vid foten av en gammal colombiansk pyramid där de träffar kolibrin Lucia. Lucia är expert på stenar och berättar om legenden bakom de mystiska eldklot man ibland ser på himlen när det är mörkt. För att lösa gåtan om var dessa eldklot kommer ifrån reser isbjörnen, pingvinen och kolibrin vidare till månen och längre ut i rymden.

Vem är det egentligen som kastar eldklot rymden och får våra vänner med sig ett svar tillbaka till jorden? 

Stjärnfallens hemligheter 3D är en familjeföreställning med Visualiseringscenter som enda visningsplats. Föreställningen är översatt till svenska med kända röstskådespelare, t.ex. Annika Herlitz som är rösten till Elsa från Frost. 

12:30 Domföreställning: Secrets of Gravity 3D  

I ALBERT EINSTEINS FOTSPÅR

Varför faller saker och ting utan magi? Den unga magikerlärlingen Lukas är mycket mer intresserad av universum och dess hemligheter än tråkiga magiska trollformler. Han är fascinerad av stjärnorna, universum och naturen lagar. Så en natt smyger han in i Albert Einstein-museet, där han träffar ALBYX3, en liten, smart men ganska knasig robot som vet allt om Albert Einstein och hans teorier. ALBY tar Lukas på en magisk upptäcktsresa genom tid och rum, där de inte bara upptäcker gravitationens hemligheter utan också lär sig mycket om vänskap och fantasi. För Lukas och ALBY har båda sina hemligheter.

Secrets of gravity 3D är en familjeföreställning. Föreställningen är på svenska.

13:45 Domföreställning: Open Space 3D

PLANETER- MÅNAR-STJÄRNOR-GALAXER

Följ med på en hissnande resa från Jorden hela vägen till universums gräns. Vi besöker landningsplatser på Månen och landar virtuellt på Mars med verkliga data. Vi tar oss till platser människan aldrig tidigare besökt. Föreställningen passar så väl barn som vuxna som vill veta mer om rymden och få en underhållande upplevelse.

Visningen är en inspelad liveföreställning gjord med live capture av OpenSpace som är nästa generation av interaktiv datorprogramvara för visualisering av rymden. Med nya unika rymddata och den senaste datorgrafiken omsluts du av ljud och bild i Extreme Fulldome 3D. Visningen möjliggörs genom ett samarbete mellan Visualiseringscenter, NASA och American Museum of Natural History i New York.

Ciceron: Professor Anders Ynnerman

15:00 Domföreställning: Rymdresan 3D

NORRKÖPING – RYMDEN, TUR / RETUR

Rymden har under alla tider fascinerat oss människor och väckt upptäckarlust. I domföreställningen Rymdresan 3D får vi möjligheten att ta en närmare titt ombord på världens i särklass högst belägna arbetsplats – den internationella rymdstationen ISS.

Följ Christer Fuglesang på hans långa resa, från den dag han blev antagen som ESA-astronaut tills dess han blev den första svensken i rymden. Med Christer Fuglesang som guide hör vi honom berätta om allt från rymdhistoria och fysik till rymdforskning och träning. Vad arbetar man med på rymdstationen ISS och hur känns det att vara tyngdlös?

Läs mer på www.visualiseringscenter.se/rymddag

 

Detaljer

Datum:
26 september 2020
Tid:
10:00 - 16:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
View Evenemang Website

Arrangör

VisualiseringscenterC

Plats

Norrköping
View Plats Website