Norrköping

2018

Information om ADON 2018 kommer inom kort.


Tidigare år

2017

Astronomins dag på C

Plats: Visualiseringscenter C, Kungsgatan 54, Norrköping (karta)
Tid: kl 11-16

Utställningen Upptäck universum kommer att visas upp för allmänheten på Visualiseringscenter C fr.o.m den 23 september.

Uppdaterat program för Astronomins dag hittar du på www.visualiseringscenter.se/astronominsdag2017

11.00 Dörrarna öppnas
11.00-16.00 Upptäck universum, fotoutställning
11.00-16.00 Workshop med LUNA
Under Astronomins dag och natt kommer föreningen LUNA att hålla i en rymdig workshop på Visualiseringscenter C. Mellan klockan 11.00 och 16.00 kommer du, i mån av plats, att kunna göra din egen nebulosa i burk; vi har även två rymdtipspromenader som sitter uppe i huset. Fina priser utlovas!
11.15 Rymdresan 3D, domfilm (biljett krävs)
Rymden har under alla tider fascinerat oss människor och väckt upptäckarlust. I domfilmen Rymdresan 3D får vi möjligheten att ta en närmare titt ombord på världens i särklass högst belägna arbetsplats – den internationella rymdstationen ISS. Följ Christer Fuglesang på hans långa resa, från den dag han blev antagen som ESA-astronaut tills dess han blev den första svensken i rymden.
14.30 Asteroid: Mission Extreme 3D, domfilm (biljett krävs)
Följ med ut i universum och se hur asteroider kan vara både farliga och viktiga för livet på jorden!
I Asteroid: Mission Extreme 3D tar National Geographic med dig på en fängslande resa både bakåt och framåt i tiden. Upplev faran, möjligheterna och drömmen om att utforska asteroider på Visualiseringscenter C. Filmen visas med svenskt tal och i 3D i domen där du är helt omsluten av bild och ljud i 360° vilket är en fantastisk upplevelse!

Arr: Visualiseringscenter C, LUNA

2015

Astronomins dag på C

Plats: Visualiseringscenter C (karta)
Tid: kl 11:00-16:00

Visualiseringscenter C uppmärksammar Astronomins dag med tre specialföreställningar i domen.

12:00 Vad är Pluto? Marie Rådbo, en av Sveriges mest kända astronomer och författare av barnböcker om rymden, gör en 3D-resa för hela familjen genom solsystemets upptäckter med speciellt fokus på Pluto. Vad är Pluto? Hur hittades den? Varför heter den Pluto? Dessa är några av alla de frågor som kommer besvaras under denna interaktiva visning i 3D.
13:15 Konsten att visualisera rymden Professor Anders Ynnerman och doktorand Alexander Bock tar er med på en teknisk och innehållsmässig exposé över hur rymden visualiseras. Föreställningen bjuder på unikt material och många visuella exempel.
14:30 Livs Levande Kosmos 3D Livs levande Kosmos är en interaktiv visning i 3D där en presentatör tar er med på en fantastisk och utforskande resa i universum. Samtidigt styr en pilot resan live med hjälp av visualiseringsverktyget Uniview medan ni sitter bakåtlutade och blir omslutna av bild och ljud i 360°.
Visningen är en levande berättelse med fokus på berömda rymdforskningsprojekt, men det är också – eller framförallt – en historia om vår planet och förutsättningarna för liv.
Hur kommer det sig att vår planet ser ut som den gör och vad krävs egentligen för att liv ska uppstå?

Biljetter och mer information hittar du på www.visualiseringscenter.se/astronominsdag.

Arr: Visualiseringscenter C


Tidigare år

2014

Foto: Visualiseringscenter CNorrköpings lots i universum: Anders Ynnerman.

Visualiseringscenter C firar Astronomins dag

Plats: Visualiseringscenter C
Tid: kl 11:00-16:00

Ett fullspäckat domprogram med rymdtema, guidning i utställningen Rymdresan som baseras på Christer Fuglesangs upplevelser samt rymdbilstävling i Moonbot Challenge. Missa inte vår interaktiva föreställning Kosmos 3D där publiken bestämmer vart i universum resan ska gå. Denna visning presenteras av Anders Ynnerman, professor i vetenskaplig visualisering vid Linköpings universitet och föreståndare för Visualiseringscenter C.

12.00 Astronaut
12.45 Moonbot Challenge
13.30 Kosmos 3D
14.30 Guidning i utställningen Rymdresan
15.00 Rymdresan 3D

Mer info hos Visualiseringscenter C.

Arr: Visualiseringscenter C


2012

Kosmos 3D

Vi kollar tillsammans på föreställningen på Norrköpings Visualiseringscenter C, kl. 18:00. Du beställer själv biljett till visningen, lämpligast på Visualiseringscentrets hemsida. Priser: vuxen 125 kronor, student/senior 95 kronor och barn 75 kronor. Kosmos 3D är en interaktiv visning med presentatör som guidar besökaren på en fantastisk resa ut i universum – ut till avlägsna galaxer men passerar också våra kända planetgrannar i solsystemet och stjärnbilderna vi är vana att betrakta från jordytan. Det här är en resa som kommer att besvara dina frågor och samtidigt ge dig nya perspektiv på vad som omger oss i kosmos.

Astronomer på höstlöv

Norrköpings Astronomiska Klubb drar iväg på observationsutflykt för att se vad hösthimlen har att bjuda på för överraskningar. Eftersom det är OS-år kanske något med hantel och ring kan komma till pass? Och än har inte sommarens stjärnbilder helt försvunnit och vildänderna flugit sin kos. Tid och plats: Vi träffas 19:30 intill parkeringen vid De Geergymnasiet nära Halvars glass för vidare bilfärd ut. Inställes vid mulet väder. Besked ges på hemsidan. Arr:Norrköpings Astronomiska Klubb.