Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Astronomins Dag och Natt på Visualiseringscenter

17 juli kl 10:00 - 24 september kl 23:00

Kontaktperson: Andreas Anglesjö (andreas.anglesjo@visualiseringscenter.se)

ASTRONOMINS DAG & NATT DEN 24 SEPTEMBER 2022

Öppettider: 10-23

Rymddag på centret! Kulturnatten infaller i samband med Astronomins dag och natt. Här har vi listat alla rymdiga aktiviteter som händer under dagen. Utforska rymdutställningen Rymdskeppet och upplev våra rymdshower och domföreställningar. Fri entré gäller till alla domföreställningar under Kulturnatten den 24/9 i mån av plats. Biljetter släpps 45 min innan respektive föreställning och hämtas i receptionen. Max 4 biljetter/person. Övriga aktiviteter är gratis i mån av plats. Läs mer om centrets kulturnattsprogram på www.visualiseringscenter.se/kulturnatten

11.00 DOMFÖRESTÄLLNING: KOSMOS JR 3D

Plats: Domen, plan 4
En rymdshow för unga rymdfarare. Vi reser ut i solsystemet och lär oss om natt och dag, atmosfären norrsken och sydsken och planeternas banor runt solsystemet. Vi tittar också på asteroider, satelliter och månar. Varje rymdshow är unik där presentatören anpassar innehållet efter barnens önskemål medan en pilot sköter spakarna och styr resan. Har du några favoritplatser i vårt solsystem som du vill besöka? Välkomna att inta era platser!

15.00 DOMFÖRESTÄLLNING: STJÄRNFALLENS HEMLIGHETER 3D

Plats: Domen, plan 4
I den här domföreställningen i 3D får vi följa isbjörnen Vladimir och pingvinen James som är två kompisar med ett gemensamt intresse för rymden. En dag bestämmer de sig för att ta en tur med sitt rymdskepp för att studera norrsken. Efter att ha krockat med en meteorit kraschlandar rymdskeppet vid foten av en gammal colombiansk pyramid där de träffar kolibrin Lucia. Lucia är expert på stenar och berättar om legenden bakom de mystiska eldklot man ibland ser på himlen när det är mörkt. För att lösa gåtan om var dessa eldklot kommer ifrån reser isbjörnen, pingvinen och kolibrin vidare till månen och längre ut i rymden. Vem är det egentligen som kastar eldklot från rymden och får våra vänner med sig ett svar tillbaka till jorden? Stjärnfallens hemligheter 3D är en familjeföreställning med Visualiseringscenter som enda visningsplats. Föreställningen är översatt till svenska med kända röstskådespelare, t.ex. Annika Herlitz som är rösten till Elsa från Frost.

16.00 DOMFÖRESTÄLLNING: OPENSPACE MED PROFESSOR ANDERS YNNERMAN

Plats: Domen, plan 4
Följ med på en hissnande interaktiv resa i Universum med start i vårt solsystem med en åktur hela vägen ut till Big Bang. Presentatör för föreställningen är Anders Ynnerman, professor i vetenskaplig visualisering & konsortiedirektör för Visualiseringscenter C. Vår pilot för dagen är Alex Bock, forskare och chefsutvecklare för OpenSpace. Visningen passar såväl barn som vuxna som vill veta mer om rymden och få en unik och underhållande upplevelse. OpenSpace är nästa generation av datorprogram för visualisering av rymden med nya unika data och den senaste datorgrafiken används i den här unika visningen i domen som omsluter dig med ljud och bild i Extreme Fulldome 3D 360°.

20.15 DOMFÖRESTÄLLNING: STORT 3D – EN KOSMISK RESA GENOM TID OCH RUM

Plats: Domen, plan 4
Rymden är ofattbart stor. Tack vare vår nyfikenhet och strävan efter kunskap har vi människor drivits till att utforska rymden och lärt oss mer om universum. Det finns fortfarande oerhört mycket kvar att utforska. I vår egenproducerade domföreställning Stort 3D med Eva Röse som berättarröst beger vi oss iväg på en resa längre ut i rymden än var någon annan människa någonsin varit. Allting vi får se på vår resa är baserat på verklig data som inhämtats tack vare mänsklighetens tekniska framsteg och många års forskning. Stort 3D är en 8K fulldome-show i 3D. Producerad av Norrköpings Visualiseringscenter C.

 

Detaljer

Börjar:
17 juli kl 10:00
Slutar:
24 september kl 23:00
Evenemang Kategori:

Plats

Norrköping
View Plats Website