Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Astronomins dag på Balthazar

25 september 2021

Välkommen att fira Astronomins dag med oss på Balthazar Science Center! Under dagen fyller vi vårt Science Center med rymd- och astronomiupplevelser.

Njut av vackra astrofoton, utmana dig på Rymdquiz och följ med på en resa där vi blickar ut i universum men även ner på vårt jordklot. Detta i Balthazars nya Vizuspace där livedata från bland annat NASA möjliggör för dig att undersöka och upptäcka allt från Hubbleteleskopet till exoplaneter.


Program

Rymdresan – Vad händer om vi landar på Venus, varför är Jorden så speciell och vad händer egentligen med människor i vakuum? Följ med på en spännande resa genom solsystemet för svaren!
Tid: 13.30, 14.30, 15.30 & 16.30
Plats: VizuSpace

Astrofotoutställning – Njut av vackra rymdbilder genom Upptäck Universum och se vinnarbilderna från Rymdstyrelsens astrofototävling 2021.
Tid: 10.00-17.00
Plats: Kafé Kretsloppet

Astrofika med Rymdquiz – Ta en paus med gott rymdfika och missa inte att utmana varandra på Balthazars digitala Rymdquiz under tiden!
Tid: 10.00-16.30
Plats: Kafé Kretsloppet

Astronomins dag & natt: nationellt program – ta del av firandet från hela Sverige! Vi streamar det nationella programmet under dagen.
Tid: 10.00-17.00
Plats: Mattebazaren

Detaljer

Datum:
25 september 2021
Evenemang Kategori:
Webbplats:
www.balthazar.nu

Arrangör

Balthazar Science Center

Plats

Skövde