Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Balthazar Science Center firar Astronomins dag

26 september 2020 kl 10:00 - 16:00

Exoplanet, illustration. Bild: ESO/M. Kornmesser

Lördag 26 september kan du självklart fira Astronomins dag på Balthazar! Under dagen fyller vi vårt Science Center med rymd- och astronomiupplevelser för alla åldrar.

Astronomins dag och natt – nationellt program
Hela dagen visar vi sändningarna från Astronomins dag och natt och tar del av firandet från massa olika platser i Sverige.
Tid: 10.00-16.00
Plats: Café Kretsloppet

Mariestads Astronomiska Klubb – Utforska stjärnhimlen!
MAK – Mariestads Astronomiska Klubb – visar och berättar hur du ska göra för att utforska stjärnorna om du är intresserad av rymden och astronomi. Varför inte testa något av deras teleskop eller passa på att fråga riktiga rymdexperter om allt du velat veta om rymden!
Tid: 11.00 till 15.00
Plats: Café Kretsloppet

Rymdresan
Med Rymdresan står vi med fötterna på jorden men lyckas ändå ta oss ut i rymden. Följ med oss på en resa genom vårt solsystem! Hur skulle vi människor klara oss om vi besökte någon av de andra planeterna i solsystemet? Föranmäl dig i kassan för att säkert få plats på resan!
Tid: 11.30 & 14.00
Plats: Ljusrummet

Upptäck universum
Upplev svenska astrofotografers bästa bilder på natthimlen. Med fotoutställningen Upptäck universum vill fotograferna dela med sig av sin respekt och kärlek till stjärnhimlen.
Tid: 10.00-16.00
Plats: Café Kretsloppet

Detaljer

Datum:
26 september 2020
Tid:
10:00 - 16:00
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:

Arrangör

Balthazar
View Arrangör Website

Plats

Skövde