Hylte

adon_reklam_hylte2018

Information om ADON 2018  kommer inom kort.


Tidigare år

2015

Astronomins dag och natt på Nyarps hembygdsgård

Plats: Nyarps bygdegård mellan Långaryd och Unnaryd (karta)
Tid: kl 19.00 och framåt

Hallands astronomiska sällskap arrangerar stjärnskådning under Astronomins dag och natt på hembygdsgården mellan Långaryd och Unnaryd. Dessutom kommer Science Safari-bussen – världens enda mobila science center.

Arr: Hallands astronomiska sällskap, HAS

2014

has_2014-08-11-Perseiderna-6_300Stjärntittarkväll i Hallands Astronomiska Sällskaps regi. (Foto: HAS)

Stjärntittarkväll på Nyarps hembygdsgård söndagen den 19 oktober

Plats: Nyarps bygdegård mellan Långaryd och Unnaryd (karta)
Datum: söndagen 19 oktober (obs dagen efter Astronomins dag)
Tid kl 19.00 och framåt

Välkomna till en kväll av stjärnskådning på hembygdsgården mellan Långaryd och Unnaryd. Stöds av Kulturnämnden Hylte kommun. Vid busväder så hittar vi på annat inomhus.

Arr: Hallands astronomiska sällskap, HAS

2013

Stjärntittarkväll på Unnaryds hembygdsgård

Plats: Unnaryds hembygdsgård
Tid: Kl 19:00 och framåt

Med anledning av Astronomins dag och natt arrangerar vi en helkväll på den vackert – och mörkt! – belägna gården i krokarna mellan Långaryd och Unnaryd. Vi inleder kl 19 med att berätta om vad man kan se på himlen just då, delar ut stjärnkartor, och visar bilder. Hallands Astronomiska Sällskap ställer upp teleskop på parkeringsplatsen framför husen.

Du som har egen kikare, även en helt vanlig, ta med den! För 400 år sedan riktade Galileo Galilei sin kikare mot himlen och såg saker som förändrade vår världsbild; hans kikare var mycket sämre än den som väldigt många har liggandes någonstans idag.

Skulle det bli busväder så fortsätter vi inomhus med universums vackraste vetenskap…

Det är ett samarrangemang mellan Unnaryds hembygdsförening, Bonadsmuseet, Hallands astronomiska Sällskap HAS, Vetenskap och kultur samt stöds av Kulturnämnden Hylte kommun.

Fri entré, fika finns att köpa!

Arr: Hallands Astronomiska Sällskap

 

2012

Stjärntittarkväll på Nyarps hembygdsgård

En helkväll på den vackert – och mörkt! – belägna gården mellan Långaryd och Unnaryd. Vi berättar om vad man kan se på himlen, delar ut stjärnkartor och har med oss fina bilder. Hallands Astronomiska Sällskap ställer upp några bärbara teleskop och du som har egen kikare, även en helt vanlig, ta med den! Start kl 18. Arr: Hallands astronomiska sällskap med stöd av kulturnämnden Hylte kommun.