Värnamo

Fler evenemang i närheten: se även GislavedJönköping och Halmstad.

2018

Liv på Mars – i fantasi eller verklighet

Plats: Naturgalleriet i Tånnö, Kyrkvägen 25, Tånnö, Värnamo (karta)
Tid: 10:00-14:00

Naturgalleriet i Tånnö bjuder på föreläsning under rubriken Liv på Mars i fantasi eller verklighet: en resa från Världarnas krig till Mars Global Surveyor.

Arr: Clement Svensson (Naturgalleriet och Novaobservatoriet i Tånnö)


Tidigare år

2013

Kometer, asteroider och meteoriter

Plats: Naturgalleriet i Tånnö, Novaobservatoriet och stadsbiblioteket i Värnamo
Tid: 10:00-14:00 på biblioteket och 14:20-00:00 på naturgalleriet i Tånnö

Naturgalleriet i Tånnö och stadsbiblioteket i Värnamo bjuder in allmänheten till en astronomidag med inriktning på meteoriter, asteroider och kometer. Visning av meteoriter och föreläsning om kometer och dess betydelse för livet på jorden, men även om asteroider och deras påverkan på vår planet när de slår ned.
På kvällen så har Novaobservatoriet öppet för allmänheten och visar de intressantaste objekten på stjärnhimlen (vid klart väder).

Arr: Novaobservatoriet i Tånnö

 

2012

Utställning och föreläsningar

På förmiddagen kan man titta på en utställning som handlar om amatörastronomen Bo Ekströms fotografier och den utrustning som han använde.Det kommer även att vara föreläsningar med rymdtema och observatoriet är öppet för observationer av solen (vid klart väder). Tid och plats: Naturgalleriet i Tånnö, 9-12

Kvällsobservationer

Efter mörkrets inbrott kommer observatoriet i Tånnö att hållas öppet Flera teleskop finns på plats och vid klart väder kommer man att kunna se på intressanta objekt. Jupiter och Andromeda galaxen är givna objekt men även Plejaderna och Hyaderna är fina att titta på i kikare. Under kvällen kommer man även att kunna få en snabbkurs i hur man fotograferar stjärnhimlen både med och utan kikare. Vid regn ställs denna kvällsaktivitet in. Tid och plats: Nova Observatoriet i Tånnö från kl 19. Kontaktperson: clement.svensson@tanno.se