Program

Program för Astronomins dag och natt 2020

Här bygger vi upp programmet för Astronomins dag och natt 2020.  ForskarFredag och Astronomins dag och natt har gemensamt flera arrangemang ute i landet. För mer information om de evenemang som arrangeras på respektive ort kan man klicka på orten i listan nedan!

 

Göteborg

MED BUBBLOR OCH MAGI – RYMDVECKOR PÅ UNIVERSEUM I GÖTEBORG

Utforska kosmos på Universeum under februari! Från 1 februari till 1 mars har du chansen att lära dig allt om universum. Kan rymden hjälpa lantbruket? Vad är en galax? Hur ska vi överleva i rymden? 

Varje dag finns nya saker att upptäcka, kolla in programmet här: https://www.universeum.se/rymdveckor/

Ta gärna en extra titt på vårt bidrag, den spännande rymdshowen ”Med Bubblor och Magi” som Rasmus Wurm från Institutet för förståsigpåare har skapat tillsammans med Astronomins Dag & Natt! Den finns att se 8-9, samt 13-16 februari, klockan 13:00 och 15:00! 

 

 

Datum för de flesta evenemang är 26 september 2020.

Astronomins dag och ForskarFredag = sant! Årets ForskarFredag inträffar 25-26 september och på många håll firar vi tillsammans. Hitta fler evenemang på forskarfredag.se.

Tidigare år

Tidigare år har Astronomins dag och natt firats på följande orter: KirunaLuleåPiteåGäddedeUmeå,  ÖstersundHammarstrandHärnösandSundsvallSiljansnäsBorlängeLudvikaAvestaLövstabrukUppsalaArvikaVästeråsSollentunaLidingöStockholm, SaltsjöbadenÖrebroSödertäljeKumla, HallsbergLaxåMariestadNorrköpingLinköpingSkövdeSkaraUddevallaTrollhättanStenungsundAlingsås,  JönköpingVästervikBoråsGöteborgKungsbackaOnsala,  GislavedVärnamoHylte,  VäxjöBorgholm,  Halmstad, Färjestadenövriga ÖlandKarlskronaKarlshamnEkebyKristianstadLandskronaLundMalmö och Sankt Olof.

Dessutom finns information om tidigare projekt för Hela landet. Astronomins dag och natt har även firats i Finland.

Vill du ordna ett evenemang under Astronomins dag och natt? Läs mer under För arrangörer.