Onsala

Fler evenemang i närheten: se Fjärås, Kungsbacka, Göteborg och Plönninge, Halmstad.

2019

Rymdveckan

Rymdveckan pågår i Göteborg och andra platser i Västsverige 14-22 september 2019. Läs mer på vår sida om Rymdveckan och på www.rymdveckan.se.


Tidigare år

2014

Onsala stjärnträff 2014

Plats: Onsala rymdobservatorium
Tid: kl 13:00-

Onsala stjärnträff återkommer för tredje gången. Tillsammans får deltagarna uppleva universum i långt fler färger än synligt ljus erbjuder, och från en mycket speciell plats.

Gäster: Petter Bragée, SVT, mannen bakom kultserierna Vintergatan i tv, och Cathy Horellou, galaxforskare och biträdande professor i astronomi vid Chalmers.

Begränsat antal platser! Men vi vill verkligen att du som älskar rymden ska vara med.

För anmälan och mer information, se hemsidan för Onsala stjärnträff 2014. Sista anmälningsdatum är 15 september 2014.

Arr: Onsala rymdobservatorium

2013

Onsala stjärnträff 2013

Plats: Onsala rymdobservatorium
Tid: 13:00-00:00

På Onsala stjärnträff får du en chans att tillsammans med andra entusiaster upptäcka vårt kosmos och vår plats i det på ett nytt sätt. Möt forskare, prova på att använda ett 20 meter stort radioteleskop, och om vädret tillåter uppleva en stjärnklar natt på en mörk och speciell plats. Vi har ett begränsat antal platser. Mer information och anmälan för Onsala stjärnträff 2013

Arr: Onsala rymdobservatorium

2012

Onsala stjärnträff 2012

Ny stjärnträff på Onsala rymdobservatorium. Möt forskare, prova på att använda ett radioteleskop och upplev en stjärnklar natt på en mörk och speciell plats. Du får tillsammans med andra entusiaster upptäcka vårt kosmos och vår plats i det på ett nytt sätt. På stjärnträffen ska du dessutom få en chans att utveckla dig själv inom astronomi: skriva om astronomi, fotografera, göra konst eller forska själv. Mer information och anmälan. Arr: Onsala rymdobservatorium