Karlshamn

2019

Mer information om ADON kommer inom kort!

Arr:  Kreativum


Tidigare år

 

2018

AI och stjärnhimlen

Datum: fredag 28 september
Plats: Kreativum, Strömmavägen 28, Karlshamn (karta)

Kreativum firar Forskarfredag och Astronomins dag med flera aktiviteter.

AI (artificiell intelligens), robotik och mänskligt tänkande. Föredrag av Peter Ekberg. Peter Ekberg är författare och föreläsare. Hans böcker handlar bla om rymdforskning och robotar och riktar sig inte bara till ungdomar utan också till vuxna.

Hur man med enkla medel observerar stjärnhimlen. Karlskrona Astronomiförening ger tips och råd. Upptäck bland annat vilka objekt kan man se med blotta ögat, hur orienterar man sig på natthimlen, och hjälpmedel i PC och telefon/platta.

Arr: Karlskrona Astronomiförening i samarbete med Kreativum, Svenska Astronomiska Sällskapet och Studieförbundet Vuxenskolan.

2017

Rymdsimulator invigs på Kreativum

Plats: Kreativum, Strömmavägen 28, Karlshamn (karta)
Tid: öppet 11-16

Kreativum Science Center uppmärksammar Astronomins dag och natt med invigning av vår nya ”Rymdsimulator”. Det blir även rymdfix för barnen, rymdpromenad, med mera.

Arr: Kreativum

2015

Astronomins dag 2015 på Kreativum

Plats: Kreativum, Strömmavägen 28, Karlshamn (karta)
Tid: öppet 11-16

Besök Kreativum Science Center under lördagen den 10 oktober 2015! Delta i tipspromenaden i vår rymdavdelning, och tävla om rymdböcker. Du kan vinna boken Rymden & astronomi och 13 dygn i rymden efter 14 år på jorden av Christer Fuglesang. Fler spännande praktiska aktiviteter utlovas. Aktiviteterna passar hela familjen. Se mer information på Kreativums hemsida. Aktiviteterna ingår i ordinarie entré.

Arr: Kreativum

2014

fuglesang_boken-211x300

Astronomins dag på Kreativum

Plats: Kreativum, Strömmavägen 28, Karlshamn
Tid: öppet 11-16 se hemsida

Besök Kreativum på lördag och delta i tipspromenaden i rymdavdelning och tävla om boken Det svarta hålet av Christer Fuglesang.
Rymdstyrelsen bidrar med affischer, dvd-film, och ett kapitel ur boken Svenska rymdäventyr – begränsat antal!
Aktiviteten ingår i ordinarie entré.

Arr: Kreativum

2013

Raket-rally på Kreativum

Plats: Kreativum, Strömmavägen 28, Karlshamn
Tid: öppet 11-16 se hemsida

Kreativum presenterar tävlingen Raket-rallyt! Du får i uppgift att konstruera en pet-flaskraket som ska flyga så långt som möjligt. Vinnaren i Raketrallyt vinner ett årskort för en familj, värde 1100 kronor.

Dessutom är Kreativums rymdavdelning öppen och uppdaterad. I Ordfångarspelet kan du spela flera olika rymdspel.

Arr: Kreativum

2012

Star Dust på Kreativum

På Kreativum uppmärksammar vi dagen genom att lördagens besökare har möjlighet att delta i Star Dust med chans att vinna årskort för hela familjen. Läs mer hos Kreativum